flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фотозвіт щодо доступності приміщення суду для маломобільних груп населення

20 листопада 2018, 11:53

  Для осіб, які мають проблеми у пересуванні і користуються допоміжними засобами, у приміщені Східного апеляційного господарського суду наявні наступні елементи доступності:

  • В нашому суді приміщення "вільного доступу" для учасників судового процесу та відвідувачів (кабінет керівника апарату суду, відділ документального забезпечення та контролю, зали судових засідань тощо) знаходяться на першому поверсі.

  • Сходи, що ведуть з головного входу до першого поверху будинку безпечні, облаштовані поручнями, мають маркування (контрастне маркування) першої та останньої сходинок.

  • Для осіб з інвалідністю, які пересуваються на візку, є пандус з поручнями, який знаходиться на вході в приміщення суду з вулиці Культури (з внутрішнього двору суду).

  • Широкі коридори забезпечують пересування особи з інвалідністю на візку.

  • В приміщенні суду на першому поверсі обладнана універсальна кабіна санвузла, облаштована спеціальними поручнями.

  • Поруч із входом на видному місці розміщена інформація про режим роботи суду. Інформація на стендах доступна для читання та має дублювання шрифтом Брайля (назви приміщень, напрямки руху, номери поверхів)

  • З метою організації комфортних умов під час перебування в приміщенні суду, люди з інвалідністю та з інших маломобільних груп населення можуть звернутись до Інформаційного центру Східного апеляційного господарського суду телефоном (057) 702-20-20 та залишити заявку на супроводження/допомогу відповідальної особи суду, повідомивши про дату та час відвідування суду, мету (участь в судовому засіданні, подання документів через канцелярію суду, ознайомлення з матеріалами судової справи тощо), контактний телефон. Наказом керівника апарату суду № 166-к від 12 листопада 2018 року визначено відповідальних працівників, за супроводження та надання допомоги особі, яка залишила заявку:

1) Балко Людмилу Павлівну – провідного спеціаліста відділу організаційного забезпечення та розгляду звернень;

2) Москальця Дмитра Володимировича – старшого судового розпорядника.

  • В разі, якщо Ви не змогли залишити таку заявку через інформаційний центр суду заздалегідь, вам необхідно зателефонувати до Інформаційного центру суду телефоном 52-21 з телефонного апарату, який знаходиться на посту судової міліції та повідомити вище зазначену інформацію. Відповідальний працівник суду, визначений керівництвом, вийде до Вас в найкоротший термін.