flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відвідувачів суду!

01 серпня 2022, 12:15

З метою збереження життя і здоров'я та забезпечення безпеки суддів, працівників апарату суду, учасників судового процесу, інших відвідувачів суду наказом Східного апеляційного господарського суду від 06.06.2022 №08 затверджено Алгоритм дій на випадок повітряної тривоги або інших оповіщень про небезпеку.

1. Сигнал «Увага всім» - це протяжне звучання сирен або уривчасті гудки. Сигнал подається гудками, через гучномовці та гудками транспортних засобів (зокрема, з автомобілів ДСНС, обладнаних гучномовцями) або в засобах масової інформації чи за допомогою електронних повідомлень (зокрема, мобільного застосунку «Повітряна тривога»).

Найпростіше укриття - це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, інша споруда підземного простору, в якій можливе тимчасове перебування людей з метою зниження комбінованого ураження від небезпечних чинників, а також від дії засобів ураження в особливий період.

В Східному апеляційному господарському суді як найпростіше укриття, використовується підвальне приміщення суду, вхід до якого розташований на першому поверсі в правому крилі будівлі та позначений вказівниками.

2. У разі виникнення загрози бойових дій (артилерійських обстрілів, бомбардування), про що повідомляє сигнал «Увага всім» працівники та відвідувачі суду мають:

∎  Негайно припинити виконувати роботу та пройти до підвального приміщення суду.

∎  Перед виходом з робочого місця, працівнику, за можливості,  потрібно вимкнути джерела живлення виробничого обладнання, що використовується, та вжити заходів щодо належного зберігання підконтрольних матеріальних цінностей. Для переміщення слід використовувати безпечні маршрути.

∎  За можливості передати повідомлення про небезпеку колегам.

∎  Постійно стежити за оповіщеннями, що надсилаються за допомогою засобів зв’язку (зокрема, мобільного телефону), щодо наявності загрози бойових дій та інформувати про можливу небезпеку працівників, які перебувають поруч.

3. Категорично забороняється після сигналу «Повітряна тривога» залишатися у робочих приміщеннях.

4. Співробітникам Служби судової охорони під час повітряної тривоги обмежити допуск на територію суду відвідувачів суду.

5. Робота суду відновлюється після сигналу «Відбій повітряної тривоги».

6. Якщо сирени пролунали під час перебування поза межами суду, необхідно:

6.1 Ховатися в підвалі, найближчому метрополітені або в іншому заглибленому приміщенні. Вибирати місце в кутку між несучими стінами та недалеко від вікон і дверей для того, щоб миттєво покинути будинок у разі влучення снаряду. Під час руху за межами будівлі суду користуватися інтерактивною картою укриттів міста Харкова, доступною за посиланням https://smart.gis.digital. Для позначення на карті усіх місць, де є укриття необхідно у розділі «Безпека» обрати «Укриття для населення».

6.2. Не виходити з укриття, не перечекавши хоча б 10 хвилин після завершення обстрілу, адже після залпу зазвичай ведеться уточнення результатів стрільби і коригування вогню або зміна позиції.

6.3.  Не залишатися в під’їздах, під арками та на сходових клітках. Також небезпечно ховатися в підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій і під стінами будинків із легких конструкцій. Такі об’єкти неміцні і ви можете опинитися під завалами або травмуватися.

6.4. Якщо вогонь артилерії, мінометний обстріл, авіаційне бомбардування застали вас на шляху, негайно лягайте на землю, туди, де є виступ або хоча б у невелике заглиблення. Захист можуть надати бетонні конструкції (окрім тих, які можуть обвалитися або загорітися), траншеї, неглибокі підземні колодязі, широкі труби водостоку і канави.

6.5. Закривайте долонями вуха та відкривайте рот - це врятує від контузії, убереже від баротравми.

6.6. Не розбирайте завалів самостійно, чекайте на фахівців з розмінування та представників аварійно-рятувальної служби.

Бережіть себе та близьких.

Миру усім нам.