flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визначення ключових проблем функціонування судової влади та перспектив їх вирішення

18 березня 2024, 12:20
15 березня 2024 року у Верховному Суді відбулася нарада за участі керівництва Верховного Суду, голів апеляційних судів, представників Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, Ради суддів України та Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини. До участі в обговоренні проблемних питань здійснення правосуддя долучився й голова Східного апеляційного господарського суду Павло Тихий.
 
У фокусі наради - визначення ключових проблем функціонування судової влади та перспектив їх вирішення.
 
В ході заходу Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко навів загальні дані щодо стану здійснення судочинства у 2023 році, звернув увагу на ключові правові висновки, сформульовані Верховним Судом, та окреслив коло питань, які необхідно вирішити для того, щоб покращити ситуацію в системі правосуддя і поліпшити її роботу.
Серед них – належна організація роботи судів в умовах воєнного стану, поповнення кадрового складу судів, диджиталізація судочинства, підвищення рівня оплати праці працівників апаратів судів першої та апеляційної інстанцій, налагодження механізмів комунікації між судами й удосконалення підходів до комунікації із суспільством.
 
У межах наради голови апеляційних судів, зокрема, мали змогу поставити суддям ВС, представникам ВРП, ВККС України, РСУ та ДСА України, Уповноваженому у справах ЄСПЛ питання, з якими доводиться стикатися судам у різних регіонах країни.
 
Детальніше про захід на офіційному вебсайті Верховного Суду - https://supreme.court.gov.ua/sup.../pres-centr/news/1573691/