flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проблемні питання розгляду корпоративних спорів

11 березня 2024, 12:24
8 березня 2024 року відбувся всеукраїнський семінар для суддів і помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів на тему: «Корпоративні спори: актуальна судова практика та проблемні питання розгляду спорів цієї категорії», який було організовано та проведено Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України.
 
Участь у цьому масштабному заході взяли понад 130 представників господарської юрисдикції, зокрема, судді та помічники суддів Східного апеляційного господарського суду.
 
Модерацію заходу здійснювала суддя, секретар першої судової палати Південно-західного апеляційного господарського суду Світлана Таран, яка в ході свого виступу висвітлила проблемні питання застосування позовної давності у корпоративних спорах.
 
Під час семінару суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Олена Кібенко зупинилася на питаннях належного та ефективного способу захисту у корпоративних спорах.
 
Голова Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко приділив увагу висвітленню актуальної теми у господарському судочинстві: «Заходи забезпечення позову у корпоративному спорі».
 
Під час свого виступу суддя Господарського суду Одеської області Юлія Бездоля обговорила з учасниками заходу питання відповідальності посадових осіб та висвітлила відповідну судову практику Верховного Суду.
 
Начальник управління аналітичної та правової роботи Касаційного господарського суду департаменту аналітичної та правової роботи Апарату Верховного Суду Олеся Лукомська зосередила увагу слухачів на огляді актуальної практики Верховного Суду щодо оскарження рішень органів управління юридичних осіб.
 
Виступи усіх доповідачів супроводжувалися численними презентаційними матеріалами, що полегшувало їх сприйняття та усвоєння.
 
Під час семінару судді та помічники суддів мали змогу взяти участь в обговоренні порушених тем, подискутувати та обмінятися думками з актуальних питань судочинства.
 
За результатами навчання учасники отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.
 
Щиро дякуємо організаторам та спікерам за змістовний і дуже практичний семінар!